11 ian. 20 de minute…o lectie despre muzica, pasiune si viata! Multumesc Benjamin Zander!
Daca nu aveti 20 de minute la dispozitie postul acesta nu are nici un chichirez. Iata un domn dintr-o lume normala vorbind despre pasiunea vietii sale: muzica!
Benjamin Zander. Linkul va duce catre un filmulet cu subtitrare in limba romana. Sunt curios la ce persoana v-ati gandit pe muzica lui Chopin (care n-are valoare ca aia a lui Guta de maimuta) dar care, dupa explicatiile maestrului, te induiosaza pana la lacrimi.
Si sa stiti ca in materie de muzica clasica am doua melodii preferate:
una este compusa de Beethoven (ce aroganta pe mine sa vorbesc de Ludwig in tara lui Minune) cand era complet surd, in memoria celui ce i-a fost ca un tata-Moonlight sonata si cealalta e de la verii italieni: Caruso.
Marilyn Manson
Posted at 02:57h, 11 ianuarieai zis ca iti place si muzica rock si am vazut odata ca ai purtat la cronica un tricou cu ac dc,vroiam sa te intreb marilyn manson iti place?
petrisor
Posted at 04:01h, 11 ianuarieforte tere filmuletu cu Benjamin Zander. trebuie sa dispara manelele
Americanul
Posted at 04:45h, 11 ianuarieMultumesc Serban Huidu pentru ca ne-ai impartit si noua aceasta experienta minunata!
Imi dovedesti inca odata ca esti un om minunat. Toata stima pentru tine si pentru echipa voastra, ati dovedit ca sunteti cu adevarat uniti.
Mi-as dori sa pot spune ca am si eu un prieten la fel de bun cum sunteti voi echipa Cronicii.
Life goes on!
RIP Toni!
P.S. Vezi ca in home page sub postul cu Benjamin Zander link-ul pentru comentarii e pentru postul cu Basesu si Geoana la cronica.
jocker12
Posted at 04:59h, 11 ianuariema bucur pentru tine ca ai descoperit TED.com…
acum poate ai posibilitatea sa intzelegi educatzia oamenilor din afara romaniei, pentru ca asha sint majoritatea celor care lucreaza in educatzie shi invatzamint….
munca lor se masoara prin ceilaltzi…..
nici nu shtiu cite discursuri au subtitrare in romaneshte pe ted.com, dar pentru tine merita sa te uitzi la cit mai multe….
simplu, viatza in afara romaniei este greu de intzeles pentru romanii din tzara, fiindca este ….. normala….
citzi sint romanii carora le mai stralucesc ochii in sensul pe care il foloseshte zander?
bafta sherban….
jocker12
Posted at 05:08h, 11 ianuariedaca ai ocazia gaseshte povestea lui Randy Pausch…. Are u discurs pe ted.com, dar nu este subtitrat in romaneshte… daca intzelegi… merita….
omul a murit de cancer, shi dupa ce a aflat ca moare a inceput sa tzine aceste discursuri despre cum sa itzi atingi visurile pe care le-ai avut in copilarie….
discursul de pe ted are mai mult de o ora, dar cine are rabdare pina la capat nu va regreta….
poate atunci multzi vor intzelege ce este mai valoros in viatza….
jocker12
Posted at 05:19h, 11 ianuarieshi ca sa te ajut putzin, ca sa gaseshti videourile cu subtitrare, pe home page http://www.ted.com, la sectziunea resize by… alege most languages, dupa care potzi selecta diferite domenii de la sectziunea „show talks related to”…
vad ca e shi al gore care vorbeshte despre climate change… alyul care merita ascultat…..
numai timp sa ai…
jocker12
Posted at 05:31h, 11 ianuariesau mergi in capul paginii la translations shi alege limba romana… have fun
jocker12
Posted at 05:38h, 11 ianuarieapoi sherban, potzi pune videoul cu zander, chiar aici pe pagina in interiorul postului…. chiar sub video, pe pagina ted, exista o sectziune… embed this video…. copiaza codul HTML de acolo shi pune-l aici, unde vrei tu…. ca html….. e simplu…. shi cei care sint curioshi pot sa stea aici pe pagina sa se uite la ce le recomanzi tu…..
McGogoo
Posted at 05:59h, 11 ianuariemultumesc
Mario
Posted at 07:53h, 11 ianuarieFoarte frumos!
a terminat foarte interesant discursul.
shinny eyes…
Andrei
Posted at 08:26h, 11 ianuarieSuperb.Am urmarit cu placere filmuletul si mi-a placut,glumitele aruncate pe alocuri pentru a nu plictisii audienta si modul sau de a explica cateceva despre muzica clasica sunt cu adevarat un talent.Un ,,mare om”,muzician sau muzicant,comedian si orator,asta pot declara despre Benjamin Zander,ma bucur ca putem totusi sa ne bucuram si de acest gen de muzica,inca mai putem caci in curand v-om fi ,,ucisi psihic” de catre marii artisti ai Romaniei,Guta,Adrian ,,muci in nas” si Salam(Sasesc).CIAO
Aldorada
Posted at 08:49h, 11 ianuarieSuperb…mai presus de cuvinte. Uite o latura a ta pe care cred ca multi nu o stiau.
felicitari Serbane!
a3des
Posted at 10:24h, 11 ianuarieAm intarziat dimineata la job, dar a meritat, este unul din lucrurirle cele mai interesante pe care le-am vazut in viata mea.
adriang
Posted at 10:37h, 11 ianuarieDa, dar vezi ca lucrarile clasice nu se numesc „melodii”, ele contin si trateaza de obicei mai multe melodii, adica teme. Iar Sonata quasi una fantasia op. 27 nr. 2 (poreclita „Sonata Lunii” dupa moartea lui Beethoven) a compus-o pe la 30-31 de ani, cand surzenia de-abia incepuse (a devenit totala pe la 47 de ani). Si nu e compusa in memoria nici unui tata, a dedicat-o unei fete cu care voia sa se insoare, desi prima parte, care e cea mai faimoasa, are un caracter cam funebru si e inspirata de scena mortii Comandorului din „Don Giovanni” de Mozart. In rest, numai bine!
ovidius01
Posted at 10:47h, 11 ianuariefoarte frumos emotionant te face sa te gindesti la multe lucruri pe care le-ai ingnorat in viata sau peste care ai trecut prea repede
GIANINA
Posted at 11:01h, 11 ianuarieIti multumesc.Te felicit.Aveam nevoie sa citesc ce ai scris azi , m-am „aerisit” putin.
Ionut
Posted at 11:40h, 11 ianuarieFelicitari din plin pentru idee. Sper sa acceseze cat mai multa lume link-ul. Bravo si multumesc din toata inima pentru bucuria creeata! Iti doresc toate cele bune si tie si tuturor celor dragi tie!
Pingback:» întâmplări « Curat Murdar SîRîLî
Posted at 12:55h, 11 ianuarie[…] doilea, tot întâmplător, de la Şerban Huidu – 20 de minute…o lectie despre muzica, pasiune si viata! Unde am trăit ceva care m-a făcut să uit definitiv de fleacul de cafea. O lecţie de muzică […]
tzuky
Posted at 13:05h, 11 ianuarieImportant !!
Cititi si dati mai departe:
Ingredientele vaccinului anti gripa porcina si posibilele efecte adverse ale acestora:
PROSPECTUL VACCINULUI AH1N1 ROMANESC CANTGRIP FABRICAT DE INSTITUTUL CANTACUZINO.RO – nu se gaseste la institut dar noroc de medicii din Arad care l-au postat:
http://www.pmfa.ro/cantgrip.pdf
6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Cantgrip
Anexa 2.2:
O doza 0,5 ml suspensie injectabila contine:
– Substanta activa:
Antigen de virus gripal*, inactivat, echivalent urmatoarei tulpini:
Tulpina similara cu A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A) 15mcg HA**
Per doza de 0,5ml
*cultivat pe oua de gaina, provenite din colectivitati de gaini sanatoase
**hemaglutinina
Celelalte componente sunt:
tiomersal si solutie tampon salina care contine:
clorura de sodiu,
fosfat monoacid de sodiu dihidrat,
fosfat monopotasic,
aldehida formica,
apa pentru preparate injectabile.
4.3 Contraindicatii
Antecedente de reactii anafilactice cu potential letal la oricare dintre componentele sau urmele reziudale ale acestui vaccin – proteine de ou si pui, ovalbumina, neomicina si zahar.
Anexa 3.3:
Poate contine: ovalbumina si zahar.
Acest vaccin corespunde cu recomandarile OMS si deciziei UE pentru pandemia de gripa.
Cum arata Cantgrip si continutul ambalajului
Cantgrip este o suspensie injectabila care se prezinta sub forma unui lichid usor opalescent.
Cantgrip este disponibil in:
– Cutii cu o fiola monodoza din sticla incolora a 0,5 ml suspensie injectabila
– Cutii cu 50 fiole monodoza din sticla incolora cate 0,5 ml suspensie injectabila
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”
Splaiul Independentei 103, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2009.
Dupa administrarea cantgrip care contine MERCUR si FORMALDEHID au fost observate urmatoarele reactii adverse conform otravirii trupului cu MERCUR si FORMALDEHID. Toate aceste reactii adverse sint catalogate ca Frecvente in prospectul cantgrip.
Cefalee-Tulburari ale sistemului nervos
Vertij(ameteli)
Artralgii-Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv
Mialgie
Durere la nivelul locului de administrare
Simptome asemanatoare gripei
Coriza
Stare subfebrila
Astenie
Frison
––––––-
Ati inteles? Contine TIOMERSAL (cunoscut in SUA sub denumirea THIMEROSAL care contine elementul otravitor metal lichid MERCUR – Hg – formula chimica C9H9HgNaO2S).
MERCUR cauzeaza AUTISM, ADHD, COPII DEFECTI, HANDICAPURI PERMANENTE SI DISTRUGE ORGANELE INTERNE.
Vaccinul este in fiole cu 50 de doze deci cind scoate cu siringa din doza poate scoate mai mult mercur pentru o persoana decit pentru alta, pina la 50 ori mai mult!
PROSPECTUL NU SPECIFICA CANTITATEA DE MERCUR DIN VACCIN!
Contine si ACID FOSFORIC care dizolva oasele, si FORMALDEHID care este otravitor, fara sa spuna cantitatea din aceste ingrediente!
Mai mult unele ingrediente reziduale sint listate in alte locuri in prospect nu la ingrediente, precum neomicina!
In afara de ingredientul principal, cantitatea nu este specificata la nici un ingredient! Asta e spre deosebire de prospectele afisate pe situl FDA in SUA.
Te tog Serbane, posteaza-l pe blogul tau!
am facut vaccinul nu am avut niciuna dintre simptomele descrise mai sus. Dora durere la intepatura acare a persistat 2 zile!
cuvintre
Posted at 13:32h, 11 ianuarieM-ai facut sa pling si sa mai si admit ca am facut-o! Benjamin Zander mi-a amintit ca stil de http://cuvintre.wordpress.com/2010/01/10/role-models/
Cit despre alegerea bucatilor clasice… SONATA e in playlistul meu dar o ascult „pe furis” ca mereu se gaseste cineva sa ma apostrofeze ca ma bag in butoiul cu melancolie.
asmoc
Posted at 14:01h, 11 ianuarieIn materie de muzica clasica, pentru mine, IDEALUL este atins de Canonul in D Major a lui Johann Pachelbel .
Recomand la toata lumea.
asmoc
Posted at 14:03h, 11 ianuarieAstai-i Pachelbel: http://www.youtube.com/watch?v=8Af372EQLck&feature=related
Best ever!
serbanbv
Posted at 14:11h, 11 ianuarieMultumesc Serban,vizionind filmuletu am realizat cit de mult ne lipseste noua romanilor Iosif Sava
Southern Star
Posted at 14:30h, 11 ianuarieMultumesc pentru acest „breath of fresh air” cum ar zice englezii, esti un om foarte valoros Serban pentru ca aduci ceva pur si frumos in tara noastra orbita de medioctritate; din pacate daca as spune ca ascult zilnic muzica clasica as fi o ipocrita si nu e genul meu, dar am avut norocul si onoarea de a avea parinti care mi-au aratat ce inseamna muzica adevarata, un profesor de muzica in liceu si generala care ne-a invatat ca este o onoare sa asculti Mozart sau Beethoven si ne-a spus ca orice gen am asculta in viata sa ne facem mereu timp pentru muzica clasica pentru ca ne formeaza ca oameni; eu cred ca asa s-a intamplat cu mine, ascutlt metal de la 17 ani dar asta nu inseamna ca am uitat sa inteleg valoarea muzicii clasice, mesajul puternic pe care ne trimite fiecare nota. E trist sa vezi copii din ziua de azi care nici nu stiu cine a fost Mozart sau Chopin, te face sa te gandesti si mai mult la nivelul de cultura din alte tari, trist cred ca este datoria noastra sa isuflam copiilor nostri aceste valori.
Trebuie sa refuzam sa mai fim poluati de asa numita muzica pe care o fac manelistii, pentru ce au muncit acesti monstrii sacri atunci daca noi dam boxele la maxim duminica la 2 si chiuim pe manele, mi se face rau numai cand ma gandesc si ma intreb ce se intampla cu lumea, pentru exact cum a spus si Zander nimeni nu este afon la muzica adevarat doar nu vor sa asculte.
Trist, bine ca existi tu si ca mai sunt profesori care cred in adevarata educatie, felicitari din inima Serban!
Liviu
Posted at 14:31h, 11 ianuarieDaca dorim sa producem un efect care sa puna in evidenta clasicul nu e nevoie sa introducem in ecuatie kitsch-ul (manelele). Ajunge o comparatie intre clasic si modern, intre o bucata de Chopin si o piesa de Beatles, Queen sau Radiohead.
Muzica clasica inseamna constructie si ai nevoie de anumite notiuni de baza pentru a o intelege, in timp ce muzica moderna inseamna repetivitate.
Chopin pleaca de la o piesa si brodeaza continuu, jongleaza cu arsenalul efectelor muzicalen, in timp ce o piesa moderna, indiferent de gen – folk, pop etc. – e mult mai simpla, mergand pe modelul strofa 1-refren-strofa 2-refren- strofa 3 -refren – gata!
Muzica moderna iti da totul mura-n gura, in timp ce o compozitie clasica te obliga sa o urmaresti. Muzica moderna e repetitiva, cea clasica e evolutiva. Muzica moderna repeta aceleasi note muzicale, structurate in calupuri, cea clasica pleaca de la anumite note muzicale (tema) pe care le reinterpreteaza de fiecare data altfel.
ovix
Posted at 14:38h, 11 ianuarielasa-ma ba fratika cu muzica lu asta Zander , stiu ca era un tv la oferta pe la caretefura cu numele lui. tu nu vezi ca vorbeste mai mult decat canta.
ovix
Posted at 14:43h, 11 ianuariem-ai facut sa-mi pierd 20 de minute degeaba din viata. iti dai seama cate lucruri puteam face inloc sa ma uit la ala cum palavrageste mai rau decat un carcotas. Nu stiam yo de unde il cunosc pe Zander asta , dupaia mi-am amintit ca era prin 2008 la Carrefour untv cu numele lui, ai vazt si tu de unde isi face base cumparaturile si nu-si permite sa-si cumpere morcovi, daka nici el ce sa mai zica un om de rand. Asta tre sa ne preocupe pe noi romanii, fratilor vin vremuri grele, tineti de bani dak aveti ce, ca sa nu cersiti dupaaceea sau sa-l faceti fericit de ddd tv .
Mario
Posted at 15:08h, 11 ianuarieIntotdeauna la drum lung, si mai ales pe serpentine unde peisajele sunt minunate ascult Strauss. Se sting gratarele manelistilor de pe Trasnfagarasan cand trec pe acolo. Incearca senzatia asta, dar nu intr-o dacie.
Laura( with shinny eyes)
Posted at 15:10h, 11 ianuarieFabulos! Cata pasiune, cata energie, cat umor si cata inteligenta! Nu mi-am dat seama cand rasul mi s-a transformat in lacrima!
In general fac parte dintre oamenii care renunta sa-si vanda pantofii cand cei din jur sunt toti desculti, am vazut filmuletul si mi-am promis ca o sa invat sa spun: nu poarta pantofi INCA. Poate am sa-mi uit promisiunea, dar am trait o clipa magica si asta ramane de neuitat!
Cealalta poveste despre pantofi, cea din final e mai mult decat o lectie – e o rana dechisa in suflet!
O lectie despre muzica care leaga continente, razboaie, suferinta umana trecuta sau prezenta la care esti facut partas invocand propria suferinta pe acorduri de Chopin! Thank you for sharing, it was magic!
Pingback:music and passion
Posted at 15:20h, 11 ianuarie[…] via multumesc serban! […]
Mihai
Posted at 16:11h, 11 ianuarieIncredibil! Daca ai inima si totusi nu ai ascultat in viata ta muzica clasica nu ai cum sa nu plangi la aceasta nobila lectie de viata. Acest film te poate schimba, poti realiza frumusetea din lume, speranta. Am urmarit acest filmulet de trei ori pana acum si nici acum nu-mi gasesc cuvintele. Pana acum ceea ce ma sensibiliza era „valsul al doilea” de Shostakovich. Nu pot exprima in cuvinte condescendenta pentru acest post. Namaste Domnule Huidu
manu
Posted at 16:31h, 11 ianuarieDraga Serban,
Te urmaresc si te ascult in fiecare dimineata de cand faci emisiuni. Minunat gestul tau de a ne lasa sa plutimin muzica adevarata. Simt inca tristetea nespusa care te macina. Si eu l-am iubit pe Toni si am suferit, ca o tara intreaga, de pierderea lui. Iar muzica, este fenomenala. Am fost indragostita de „Caruso”, l-am ascultat in serile cu nostalgie, cu dor in suflet. Mai trebuie sa invatam mult din ce se numeste „lectie de viata”. Iar Toni, Dumnezeu sa il odihneasca, s-a dus in Ceruri, ce pacat ca a fost el cel care a deschis ochii romanilor si a starnit avalansa de vaccinari… Abia stept saptamana viitoare cand voi putea sa va ascult din nou. Marturisesc ca in zilele de sambata pun in reluare emisiunile voastre de la radio, deoarece nu pot sa va ascult decat pana la ora 8 dimineata, cand ajung la serviciu. Sper sa treceti, greu ce-i drept, peste tragedia mortii lui Toni si sa va avem alaturi la fel de spontani si realisti.
Sa aveti toti din Cronicutza un an bun!
Andrei - Cluj
Posted at 17:42h, 11 ianuarieSerbane…daca toti romanii ar vedea filmuletul asta…mai avem o speranta. In filmul acesta nu e vorba de muzica…ci de viata. Multumesc ca mi-ai oferit cele mai frumoase 20 de minute petrecute in ultima vreme. Multumesc.
brutalistu
Posted at 18:25h, 11 ianuariepentru idiotul de mai sus cu „reteta sucksexului” si a vaccinului:
MERCUR (Hg) se gaseste si in carnea de peste. Mori pls.
stef
Posted at 19:16h, 11 ianuarienu am pierdut 20 de min cum zic altzi..au fost superbe…daca stam sa cugetam,de la muzica clasica s-au format si celelalte..este superba ma face sa plang.dar de placere.
as mai lasa sa se scurga minute din viatza cua stef de oameni.oameni care merita:D..”ochi stralucitor”:)
D.Z.
Posted at 19:41h, 11 ianuarieCit il invidiez pe omul asta! Ce satisfactie trebuie sa ai sa poti sa-ti descatusezi pasiunea, s-o strigi, s-o descrii si sa-i mai si „molipsesti” pe altii cu ea!
Mihai
Posted at 20:58h, 11 ianuarieGrozav. Multumim.
Raul
Posted at 22:10h, 11 ianuarieFain fain filmuletzul…Muzica clasica..O intrebare am Serban, Cand incepeti noul sezon de la Cronica Carcotasiilor? Multumesc!
cosmin
Posted at 22:43h, 11 ianuariefoarte tare, ma pus pe ganduri acuma…plus mia venit o idee nou sa implementez o sectinu nou pe site..ms:))
mike
Posted at 23:22h, 11 ianuarieDe asa lectie n-ai parte in fiecare zi, de-a dreptul splendid.
Mihai
Posted at 23:56h, 11 ianuariePe muzica lui Chopin m-am gândit la o persoană f.f. dragă care s-a dus acum un an şi ceva, un unchi din partea mamei. După ce pierzi pe cineva drag e bine să nu asculţi muzică o perioadă dar căutând altceva am dat la momentul respectiv peste o melodie şi am lăsat-o să curgă, atunci gândul meu fiind la el şi pe fondul melodiei … plângeam; melodia ascultată era „Armin van Buuren ft Sharon den Adel – In and Out of Love” şi acum dacă sunt singur şi ascult întâmplător această melodie inevitabil îmi dau lacrimile şi gândul îmi zboară la unchi. De aceea spun că şi în situaţia ta prima melodie pe care ai ascultat-o după plecarea lui Toni va fi în timp fără să vrei asociată cu memoria lui cu atât mai mult dacă a fost muzică clasică cum e cea de Chopin. Zander e jovial, fascinant … m-a impresionat mult modul cum a prezentat viziunea în linie lungă cu exemplul Nelson Mandela şi modul de a fi mai buni prin jurământul supraveţuitoarei Auschwitz-ului (spre care ar fi bine să aspirăm cât mai mulţi) „ Nu voi spune niciodată nimic pe care să nu-l pot considera drept ultimul lucru pe care-l rostesc” , să nu mai vorbesc de „ ochi strălucitori”.
Mihai
Posted at 23:57h, 11 ianuarieMelodia la care făceam referire mai sus, bineînteles cu acceptul tău : http://www.youtube.com/watch?v=TxvpctgU_s8&feature=fvst&fmt=18
ilona
Posted at 00:50h, 12 ianuariePentru mine au fost suficiente doar primele cuvinte rostite de Benjamin Zander, ca sa-mi trezeasca amintiri foarte placute din copilarie: diminetile de duminica,cand nu aveam 1001 canale tv cu filme animate care incita la violenta, insa aparea pe ecranul alb-negru un domn simpatic cu par alb, asemanator lui Zander,in mana cu o bagheta.Povestea. mai apoi dirija, iar publicul se distra de minune. La inceput ne uitam, ca n-aveam de ales doar intre tv si radio in acei ani, dar cu timpul, aceste cateva minute de muzica au devenit un obicei. Aceste cateva minute de muzica ne-au ajutat sa deschidem inca o fereastra si sa privim lumea cu alti ochi. Acest domn se numea Leonard Bernstein, compozitor, pedagog si dirijorul Filarmonicii din NY, autorul binecunoscutului musical West Side Story, un Romeo si Julieta al zilelor noastre. Emisiunea de care am amintit se numea Young People’s Concert, in romaneste Bucuriile muzicii, daca bine retin. Anul acesta se implinesc 20 de ani de la moartea lui Bernstein.
Trebuie sa recunosc, de Zader nu am auzit pana acum, sau nu mi-a atras atentia din careva motive. Iti multumesc pentru aceasta recomandare. Aceste 20 de min. au fost foarte placute, am sa mai vizionez filmuletul. Ascultandu-i pe Zaden sau pe Brenstein,cu cata pasiune pot sa vorbeasca despre marea lor dragoste, muzica clasica, dorinta lor de a se face intelesi de catre ascultatori si sa-i indemne sa descopere fiecare in sufletul sau aceasta iubire ascunsa fata de un alt gen de muzica. Efectiv simti cum pune stapanire pe tine aceasta patima molipsitoare. Pentru mine asta inseamna „reincarcarea bateriilor”.
Gineta
Posted at 05:15h, 12 ianuarieRasfoind ziarele online,am dat peste acest anunt umanitar,un strigat de ajutor al unui copil nevinovat,de numai 6 ani.Un simplu apel telefonic,la 0900 900 273,o va aduce pe Alexa mai aproape cu 3 Euro de sfarsitul suferintei! Exista si conturi in euro si in lei la mai multe banci,la cele de care ne impiedicam,zilnic,in drumul nostru sau unde platim o factura de telefon cu mult mai mare decat 3 euro! EU AM SUNAT! Si am sa mai sun!Oare cati dintre noi nu au scos azi 3 euro din buzunar pentru un pachet de tigari si o cafea? Va multumesc!trimiteti acest link la prietenii vostri sau oriunde este posibil sa sensibilizam oamenii!: alexav.ro/
Ina*andreea*
Posted at 06:27h, 12 ianuarieMultumesc Serban k ai impartasit cu noi acest minunat video. Modul in kre prezinta muzica clasica by Chopin, iti deschide noi perspective in a o concepe ♥ …. M’a emotionat knd a spus k a fost in IRE, iar baiatul ce’i murise fratele nu a putut sa planga, in schimb, knd a cantat el la pian , toata emotia si durerea , nu s’a putut opri. Ink o data, Condoleante pt Toni ~ Dumnezeu Sa-l Odihneasca 🙁 … Take care ★
adriang
Posted at 11:54h, 12 ianuarieOff-topic: Serbane, uite ce zice fratele lui Toni: http://www.romania-vorbeste.ro/?p=450
Ce zici de chestia asta?
Pingback:Muzica clasica « Cafea cu sare…The Blog
Posted at 13:47h, 12 ianuarie[…] Serban Huidu – Multumesc Categories: Coltul de cultura Comentarii (0) Trackbacks (0) Lăsați […]
Spk
Posted at 14:08h, 12 ianuarieFoarte frumos Serbanica. Multumesc! Pe de alta parte chiar crezi ca in tara lu’ Guta si Salam tza tza reggaeton are vreo sansa o lectie de genul? O sa se uite vreun fan al celor de mai sus si o sa zica: asta e muzica adavarat, unde mi-a fost capul pana acum? Sau se va uita 10 sec la filmulet si va crede ca faci misto de el? Eu inca sper intro demanelizare, dar sunt mult prea multi cocalari nescolarizati care se identifica in versurile manelelor si le iau ca pe un mod de viata. Respect. Shiau.
Valentin
Posted at 14:32h, 12 ianuarieAsta este o lectie de civilizatie. Omul asta spune ceva frumos, este un om extraordinar care isi imparte talentul si bunatatea altor oameni (multi la numar). Acestia invata si vor spune mai departe altor zeci de oameni de acasa s.a.m.d. Cu astfel de evenimente s-au cizelat popoarele, au evoluat oamenii. Asa ceva ne trebuie si noua la scara mare, pentru oameni multi, sa invatam, sa retinem, si o sa fim si mai buni, si mai curati, si mai corecti, si mai verticali si vertebrati.
Vianne
Posted at 14:32h, 12 ianuarieCe mult ma bucur cand aud ca inca mai sunt oameni care asculta Beethoven , Chopin, Vivaldi, etc. In ziua de astazi este ‘cul’ sa asculti manele si FalloutBoy. Ca daca nu esti manelist trebuie sa fii Emo, altfel nu esti in trend.
Apropo de Caruso. Este una din piesele mele preferate. Si iubesc de-opotriva si varianta lui Pavarotti cat si pe cea a Larei Fabian. Femeia aceea are o voce superba.
Cat despre Chopin, mie imi place mai mult Debussy. E mai linistit din anumite privinte. Dar acum nah , fiecare cu gusturile sale 😀
lucian
Posted at 15:47h, 12 ianuariece-am imprumutat de la straini si ce am exportat http://altcevaa.blogspot.com .Poate fi si ceva nou in emisiunea voastra.Am urmarit si eu documnetarul, foarte interesant si are dreptate mosnegutul ;)).O zi placuta
edina
Posted at 15:53h, 12 ianuarieM-am gandit la bunicul meu.
Daca omul acesta ar fi predat muzica la noi, sigur mi-ar fi placut si mie muzica clasica!Tot respectul.
Serban, tu la cine te-ai gandit?
dana
Posted at 17:07h, 12 ianuarieprobail ca pentru multi, comentariul meu va fi o tampenie. dar fiecare lucru este altfel, depinde cine il priveste(nu am spus-o eu, ci un om).
inceputul discursului m-a dus cu gandul la kotler, pentru ca am regasit povestea despre pantofi in cartile lui. nimic rau in asta pentru ca marketingul ca si pr-ul, sunt tot arte, daca le intelegem si le facem cu pasiune.
am regasit aici modalitatea prin care incerc sa invat si sa impartasesc altora viziunea mea despre flori folosind asocierea. de ce asocierea? pentru ca prin ea reusim sa transmitem anumite emotii pe care multi le inteleg mai usor, si totul devine mai simplu, nu simplist. reusim sa armonizam lucrurile sa le punem in legatuta.
mi-a placut si faza cu cantatul pe o singura fesa. asa citesc si eu stand in pat cu laptopul in brate si pentru ca amortesc stau cand pe una cand pe cealalta:))).
mi-a placut referirea la gasirea potentialului in alte persoane. am facut asta probabil mai de mult, dar imi amitesc doar doua, cele mai recente. primul mi-a spus ca imi ramane mereu recunoscator dar… desi nu i-am cerut niciodata recunostiinta ci doar sa fie un om vertical, iar al doilea imi spune ca sunt primul lui client si sunt de suflet, asa ca ma sustine si cand sunt la greu.
finalul a fost ca focul de artificii, chiar mi se parea nepotrivit modelul de pantofi sport pe care i-a asortat(armonizat) tinutei. si probabil acesta ar fi fost primul meu comentariu. nu stiu cum sa-l asociez? cu faptul ca are un impact vizual puternic prima impresie sau ca tinuta lui nu era in armonie?
Leader
Posted at 17:47h, 12 ianuarieFoarte tare filmuletul ! cum l-ai gasit ?
br
Posted at 18:16h, 12 ianuarieasculta ceva mai profund si mai induiosator- balada lui ciprian porumbescu.
chrislord
Posted at 18:28h, 12 ianuarieDar de asta ce zici ?
http://www.youtube.com/watch?v=Wod-MudLNPA&feature=related
VanGhelie
Posted at 18:35h, 12 ianuarieSalut Serbane! De cand te caut … Ia zi ma, nu-ti plac manelele! Nu stii ce pierzi. Pe de alta parte, nici nea Ben ala nu-i zice rau. Da stii ce nu-mi convine: vine AC/DC in sectoru meu si nu zici nimic de mine, nimic de bine. Of of, mai mai!
Noemi
Posted at 20:55h, 12 ianuarieIti multumim Serban pentru aceste minute splendide. Merita sa fie promovate aceste valori muzicale si sper ca copii nostri vor trai intr-o lume in care aceste valori vor fi cele intradevar apreciate.
brazvan
Posted at 22:24h, 12 ianuariesa traiesti, serbane. pentru asta iti raman dator.
Diana
Posted at 06:49h, 13 ianuarieMultumesc Serban. De 2 zile cand prind cateva minute libere intru pe ted.com. Sunt fascinata. Decand l-am ascultat pe Zander simt atractie pentru muzica clasica. Din inima iti multumesc.
StatuiaNuda
Posted at 08:55h, 13 ianuarie… pff! Sonata Lunii… Ce capodopera! Cand eram micut fugeam din fata TV-ului de cum auzeam primul acord de muzica clasica. Bine, cand eram micut mai erau cateva capodopere care nu-mi placeau, printre care si femeile.
:))
Sunt mai multe piese in Sonata Lunii – vreo trei. Plus cateva „variatiun pe aceeasi tema”. Presupun insa ca te referi la aceasta:
http://www.youtube.com/watch?v=w2cFEHM9yMw
iulian
Posted at 09:28h, 13 ianuariechiar nu am pierdut aceste 20 de minute.
as pirde cate 20 de minte pe saptamana sa ascult asemenea oameni.
NU AM DECAT 10 CLASE SI M-AM SATURAT DE GUTA SALAMURI FRATI DE AUR ETC.
VREAU SA TRAIESC PENTRU COPII MEI SA INVETE DIN ASTFEL DE LUCRURI
MULTUMESC SERBAN
AGAPIE iulian
campulung arges
profademuzica
Posted at 10:28h, 13 ianuarieO lectie pentru toti, multumim Serban ca te-ai gandit sa postezi acest link, in sprijinul culturii muzicale si nu numai, pentru Romania…
Andreea
Posted at 11:10h, 13 ianuarieBenjamin Zander impreuna cu sotia lui au si o firma de consultanta pe leadership si o carte/ DVD foarte interesante. Vi le recomand, vorbesc despre puterea gandirii pozitive, pasiune despre muzica si ceea ce faci in general, entuziasm.. Amandoi sunt extraordinar de veseli si entuziasmati despre viata.
Mi se pare un exemplu pentru romani in general:)
Andreea
Freyja
Posted at 18:03h, 13 ianuarieSerban, iti recomand si ”De L’abime au Rivage” si ”La Notte Etterna”, cantate de Emma Shapplin, minunate piesele, merita ascultate
Lidia B.
Posted at 18:05h, 13 ianuarieMultumesc.
Marius C.
Posted at 18:22h, 13 ianuarieSerbane chiar merita sa rapesti si tu 5 minute pentru asta http://www.youtube.com/watch?v=rMQL5XqhwLQ&NR=1 , e genial
Cu respect ,
Marius C. – Maramures
LauraS
Posted at 21:24h, 13 ianuarieGenial,inspirat si nu e vorba numai de muzica.Este o lectie despre tot ceea ce inseamna sa pui pasiune in ceea ce faci.Pacat ca sunt putini aceia care pot intelege ce inseamna asta.Pana la urma totul pe lumea asta consta in in prezentare si in perceptie,chiar si cele mai dificile lucruri pot avea o explicatie simpla,clara si legata de lucruri comune astfel incat oricine sa poata intelege esenta .Sa reusesti sa faci o persoana pentru care pana atunci muzica clasica a trecut pe langa urechea lui,sau era doar pentru momente in care vroia diversitate ,sa simta si sa traiasca intens acele acorduri ,este ceva deosebit.Stau si ma gandesc cum ar fi decurs o astfel de prezentare in fata unui public din Romania si mai mult ,cati ar fi fost interesati si ar fi trait cu adevarat momentul?
Eu zic ca surprinzator de multi.
Toni Montana
Posted at 21:29h, 13 ianuarieAzi, era ziua lui Toni… Era bine dacă scriai câteva rânduri în memoria lui. Odihneşte-te-n pace, Toni !
Catalin
Posted at 22:14h, 13 ianuarieSi eu ascult destula clasica 🙂
Serbane, fii atent si la astea:
> Maurice Ravel – Bolero
http://www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74VPw
> Chopin – Nocturne
http://www.youtube.com/watch?v=eGPPDV8wBOQ
> Porumbescu – Balada
http://www.youtube.com/watch?v=eGPPDV8wBOQ
> Ivanovici – Valurile Dunarii
http://www.youtube.com/watch?v=Ol9DPkMcsck
Mai sunt destule…dar astea mi se par sentimentale (cea a lui Porumbescu e splendida).
Mai vreau sa te intreb cand incepeti emisiunea?..Nu am gasit in nici un program Cronica.
Ca incheiere, as vrea sa pun ceva la fel de frumos, cantat de o voce superba:
http://www.youtube.com/watch?v=pJLyZqETuBU
Catalin
Posted at 22:19h, 13 ianuarie(Am gresit un link la precedentul mesaj, imi cer scuze..nu-l aproba)
Si eu ascult destula clasica
Serbane, fii atent si la astea:
> Maurice Ravel – Bolero
http://www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74VPw
> Chopin – Nocturne
http://www.youtube.com/watch?v=eGPPDV8wBOQ
> Porumbescu – Balada
http://www.youtube.com/watch?v=fQyWdiKzgmQ
> Ivanovici – Valurile Dunarii
http://www.youtube.com/watch?v=Ol9DPkMcsck
Mai sunt destule…dar astea mi se par sentimentale (cea a lui Porumbescu e splendida).
Mai vreau sa te intreb cand incepeti emisiunea?..Nu am gasit in nici un program Cronica.
Ca incheiere, as vrea sa pun ceva la fel de frumos, cantat de o voce superba:
http://www.youtube.com/watch?v=pJLyZqETuBU
Multumesc si scuze de deranj.
Bianca
Posted at 23:29h, 13 ianuarieAm si eu o intrebare.. Cand incepe Cronicuta?? mi-e doooor de voi, si emisiunile astea regizate ma plictisesc de mooor! Cred ca sunteti singura emisiune care e pe bune, chiar daca altii va critica pentru faptul ca nu faceti emisiuni in direct. Abia astept sa incepeti! Va astept cu bratele deschise >:D:)
la radio in 18 ianuarie si al tv in februarie!
Serban
iulian
Posted at 00:02h, 14 ianuariefrumos post
anca
Posted at 10:38h, 14 ianuarie„Citeam mai devreme, pe site-ul tabloidului „Libertatea”, declaraţia lui Şerban Huidu: „Ţigănia de pe TV din noaptea de Revelion nu duce nicăieri”. Dacă pe cineva interesează părerea mea – şi, pentru cine nu ştie, am şi eu în spate aproape 14 ani de presă – sunt de acord cu Huidu! M-am îngrozit ce am văzut pe posturile naţionale!…atunci propun ca pe 24 ianuarie, un post de televiziune din România, oricare, mai puţin TVR pentru că-l plătim noi, să organizeze Hora Unirii – ediţie de colecţie, cu… Tarky, Naomi, Nikita, Magda Ciumac, Roxy Manelista, Sexy Brăileanca şi toată seria porno (eleva, studenta, profesoara, primarul, piticul, ş.a.m.d.), Fernando de la Caransebeş, Ogică şi atunci să vezi AUDIENŢĂ la post! Vă daţi seama cum ar arăta un videoclip al „starurilor tv” pe un fundal sonor cu versurile lui Alecsandri?
„Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română”
sau
„Amândoi avem un nume / Amândoi o faimă-n lume”… „
blogdeprost
Posted at 11:09h, 14 ianuarieAsta e muzica adevarata,nu zgomot!
Pingback:links / shorts « CONTEAZĂ
Posted at 11:41h, 14 ianuarie[…] 20 de minute … o lecţie despre muzică, pasiune şi viaţă – Şerban Huidu îi mulţumeşte lui Benjamin Zander, eu îi mulţumesc în primul rând lui. Mă gândesc că poate nu intraţi să vedeţi clipul că aveţi alte treburi (cu toate că eu vă sfătuiesc să îl urmăriţi) aşa că vă povestesc eu o poveste (că tot ziceam ceva în postul precedent 😉 ) spusă de Benjamin: Susţinea un concert într-o sală plină de copii şi după ce s-a terminat o piesă au început toţi să aplaude frenetic şi aplauda şi el la fel de entuziast şi zice: “Eu de ce aplaud ?” la care un puşti îi răspunde: “Pentru că noi ascultam.” […]
off topic
Posted at 15:49h, 14 ianuariehttp://nataalbot.md/2010/01/10/prietenii-nostri/
despre cum ne injura basarabenii pe noi romanii.
sper sa ma scuzi dar imi stau in gat astia cand ma fac tigan
AoleuVai
Posted at 23:34h, 14 ianuarieSerban este adevarat ca emisiunea este adusa de Valeriu Lazarov de la italieni….un fel de „striscia la notizia” ?
nu e adusa….si nici nu e licenta!
e dupa o idee a la striscia
George
Posted at 18:07h, 16 ianuarieSalut!Mi-a placut intotdeauna muzica clasica si de aceea te felicit pentru idee.Parca e mai placut, nu e asa, decat sa te „lupti” cu niste nimicuri de zdranganitori din „taste”.Ce arta au facut clasicii fara nici un fel de ajutor(a se citi program)si ce zgomote oripilante pot scoate contemporanii nostrii chiar utilizand cea mai avansata tehnica inventata pentru a crea muzica.Mai artisti sunt cei ce au facut programele decat cei ce le folosesc.
Beata
Posted at 18:23h, 16 ianuarieMi-a placut foarte mult.As vrea sa vad si la tv emisiuni asemanatoare…Nu doar crime,tite,etc.Ar fi frumos,nu?
cutache
Posted at 13:26h, 17 ianuarieSunt foarte fericita si in acelasi timp uimita ca sufletul meu este incantat de Mozart Concert 21,Beethoven simfonia a 5-a.Doar muzica si filmele imi dau momente de respiro in viata plina de stres.cu si mai multa uimire primesc in suflet Alice Cooper poison,Pink Floyd the wall,AC DC riff raff,coldplay speed of sound,U2 whit you or whit outyou si nu in ultimul rand Queen cu toata magia….
Irinel
Posted at 19:42h, 17 ianuarieDraga Serban,
Nu ti-am scris niciodata desi, de cand m-am mutat in Canada acum 2 ani, iti vizitez mereu blogul si rad sau plang si mi-e din ce in ce mai dor de casa… De fiecare data cand ajung aici simt ca sunt acasa, esti coltul meu de caldura si realitate romaneasca… Mi-e dor de Romania mea personala (vorba maestrului Paler), iar pe mine azi Chopin m-a adus mai aproape de casa… Multumesc frumos si sa ne revedem cu bine 🙂
mariusica
Posted at 13:12h, 18 ianuarieNu ai gusturi rele in materie de muzica 🙂 .In ceea ce priveste afirmatia cu Minune poate daca ar fi mai multe bloguri si situri de acest gen poate poporul n ar mai fi asa incult.Pana la urma masele consuma ceea ce l-i se ofera
Pingback:Strălucirea din ochi « joc simplu
Posted at 21:15h, 18 ianuarie[…] January 18, 2010 Am găsit fără să caut ceva deosebit. La Şerban. […]
Pingback:Descoperiri notabile în spaţiul virtual « Un alb-negru în culori
Posted at 11:30h, 29 ianuarie[…] rând, aş vrea să împărtăşesc cu voi un videoclip pe care l-am găsit rătăcit pe blogul lui Şerban Huidu. Recunosc, vizionarea videoclipului, pentru mine s-a dovedit a fi una dintre cele mai inspirate […]
Madalina
Posted at 07:25h, 06 februarieIntr-adevar superb . O lectie de viata , spirit si continuitate
ANCA ANASTASESCU
Posted at 19:48h, 14 februarieMultumesc pentru lectia de muzica.
Imi permit si te rog sa nu te superi, sa-ti dau o idee. Ce-ar fi daca la emisiunea voastra matinala ati incerca o educare subtila a gustului pentru muzica a tinerilor? Poate incercati putina muzica clasica, cantonete, rock de calitate…Poate se prinde ceva.
Haide sa nu ne mai lamentam ca noua generatie asculta manele…Ce-ar fi sa le indrumam putin pasii ? Poate schimbam ceva. Eu am fost placut surprinsa intr-un experiment de genul asta. Nu sunt prosti. Sunt doar debusolati .
Multumesc si numai bine.
Va urmaresc intotdeauna cu placere.
mai facem si asa ceva din cand in cand! Dupa aia vine lady gaga si strica totul!